Voorzitterswisseling

In december hebben wij afscheid genomen van Dick van der Zaag als voorzitter van de Raad van Toezicht.
Hij heeft dit voorzitterschap van oktober 2008 tot en met december 2017 voor zijn rekening genomen. In die periode heeft hij zo rond de 60 maal de bestuurs- en later Raad van Toezichtvergaderingen van Het Zeeuwse Landschap geleid. Maar niet alleen dat: in diezelfde periode was hij ook bestuursvoorzitter van Terra Maris, het museum voor natuur- en landschap dat door Het Zeeuwse Landschap is opgericht. De heer van der Zaag heeft allerlei belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen Het Zeeuwse Landschap en Terra Maris meegemaakt, en als voorzitter daar mede aan bijgedragen. En daarvoor zijn wij hem erkentelijk!

Hij is opgevolgd door Harry van Waveren, de 12e voorzitter sedert de oprichting van Stichting Het Zeeuwse Landschap in 1936.
Ook hij combineert dit voorzitterschap met dat van bestuursvoorzitter van Terra Maris. Harry van Waveren (50) is een ervaren bestuurder. Op dit moment is hij wethouder in Oud-Beijerland. Van 2003 tot 2011 was hij gedeputeerde van de Provincie Zeeland, met in zijn portefeuille ondermeer cultuur en ruimtelijke ontwikkeling, juridische zaken, en personeel en organisatie. Hij bekleedt diverse toezichthoudende functies en is bestuurlijk actief op het terrein van het cultureel erfgoed. Als gedeputeerde was hij in 2003 en 2004 direct betrokken bij de vroege ontwikkeling van Terra Maris op de plek van het toenmalige Zeeuws Biologisch Museum. Kortom, hij is goed ingevoerd in het werkveld van zowel Het Zeeuwse Landschap en van Terra Maris.
Wij wensen hem veel succes en voldoening bij zijn dubbele taken als voorzitter bij Het Zeeuwse Landschap en Terra Maris!

 

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring