Tachtigjarigen vieren verjaardag tussen de vogels

In het kader van ons tachtigjarig bestaan, hebben we onze tachtigjarige donateurs getrakteerd op een bustocht langs enkele van de mooiste natuurgebieden in Zeeland. Bij weidevogelgebied Sint Laurense Weihoek stond een koffietafel voor ze klaar.

Hoewel het in de ochtend wat koud was, was het zicht op de weidevogels uitstekend. Ecoloog Chiel Jacobusse gaf een uitgebreide toelichting. De bustocht deed vervolgens de natuurgebieden Van ’t Hoffweg, Schellach en de Oude Veerseweg aan.
In de middag werd een bezoek gebracht aan de gerestaureerde historische Hoeve Van der Meulen in ’s-Heer Abtskerke. Directeur Marten Hemminga vertelde over de geschiedenis van de hoeve, en leidde de gasten rond.

Ondanks het wat grijze weer hebben de gasten genoten van de rondrit. “Ik woon hier al heel lang, maar ik wist niet dat Zeeland zulke mooie plekjes had!”, aldus een deelnemer.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring