Slikken van de Heen weer open voor publiek

Vanaf maandag 1 februari zijn de Slikken van de Heen weer toegankelijk voor het publiek en kan iedereen de Wisenten bewonderen. De twee wandelroutes in het gebied hebben een update gehad en zijn nu voorzien van symbolen. Er is een torenroute en een kijkschermroute, beide zijn voorzien van nieuwe en duidelijke bewegwijzering.

In het vroege voorjaar van 2019 zijn de eerste Wisenten naar de Slikken van de Heen gekomen. De dieren moesten eerst aan het gebied wennen en liepen daarom in een zogenaamd wengebied. Dat bleek allemaal goed te verlopen en er waren zelfs al kalfjes geboren. Het was tijd om ze kennis te laten maken met het hele gebied. In het najaar van 2020 werden de hekken rondom het wengebied weggehaald en kon de kudde, nu aangegroeid tot 14 dieren, de gehele Slikken gaan verkennen. Aan de hand van twee GPS-zenders waren de dieren goed te volgen. Verder werden de dieren nauwlettend in de gaten gehouden door onze medewerkers en medewerkers van FREE nature. Al snel bleek dat ze het hele terrein gebruikten en de kreken niet uit de weg gingen. Nu ze het gebied volledig hebben verkend en weten waar de voedselrijke plekken zijn, is het tijd om het gebied weer open te stellen voor publiek.

We vragen de bezoekers goed te letten op de gedragsregels omtrent de Wisenten en andere grazers. Houdt altijd minstens 50 meter afstand tot de dieren, ook als ze zelf jouw kant op komen. Mocht je een kudde tegenkomen op de paden, loop er dan met een grote boog omheen of draai om. Doorkruis de kudde niet. En, niet geheel onbelangrijk, het is in deze tijd van het jaar erg nat en soms modderig in het gebied. Houd daarbij rekening met je schoeisel (wandelschoenen of laarzen).

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring