Saeftinghe als buitenleslokaal voor de ‘Groene Revolutie Zeeuwse schoolpleinen’

Op 13 juli kwamen de leerlingen van Basisschool Moerschans uit Hulst op bezoek in Het Verdronken Land van Saeftinghe in het kader van ‘De Groene Revolutie Zeeuwse schoolpleinen’. De ambitie van dit project is dat binnen 1 schoolgeneratie alle Zeeuwse scholen de beschikking hebben over hun eigen groene speel- en leerplek. Saeftinghe is, samen met nog 5 andere natuurgebieden in Zeeland, door de Provincie aangewezen als zogenaamd ‘buitenlokaal’.

De leerlingen uit groep 5/6 maakten ‘s ochtends een excursie van ruim 2 uur door Saeftinghe. Ze kwamen terug vol indrukken en inspiratie voor de herinrichting van hun schoolplein. Na een lunchpauze volgden een presentatie en evaluatie van de tocht in de projectzaal van het bezoekerscentrum. Vervolgens werkten de leerlingen onder begeleiding van de leerkrachten, de uitvoerend architect en de coördinatoren van IVN en Bezoekerscentrum Saeftinghe hun ideeën verder uit op papier.

Het werd een geslaagde dag en Zeeland is binnenkort weer een natuurlijker, gezonder en uitdagender schoolplein rijker!

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring