Nieuwe uitgave: Uit de Kunst

Uit de Kunst, onze nieuwste uitgave, is een bundeling van 25 bijdragen aan de gelijknamige rubriek die van 2011 tot en met 2017 verscheen in ZEEUWSLANDSCHAP, ons magazine.

Hedendaagse landschapsschilders van Zeeland komen aan het woord, en tonen voorbeelden van hun werk. Wat in de interviews met de kunstenaars vaak terugkomt als inspiratiebron is de sfeer van het landschap; de ruimte, de ervaring van de stilte en de combinatie van water, land, lucht en licht. Dat zijn in Nederland zeldzame kwaliteiten, die in Zeeland nog volop aanwezig zijn. Uit de kunst is een inspirerend kijk- en leesboek.

De rubriek 'Uit de Kunst' werd verzorgd door Jan van den Boom (77, redactielid ZEEUWSLANDSCHAP van 1985 tot 2017):
"Het is interessant om door de ogen van de kunstenaar die verscheidenheid van opvattingen te zien over wat het landschap van Zeeland letterlijk schilderachtig maakt. Wat trof hen en hoe probeerden ze dat over te brengen? Het boek laat dit in al zijn verscheidenheid zien."

Tot 1 maart 2018 is het boek exclusief beschikbaar voor onze donateurs en bij ons te bestellen. De prijs is €10,- incl. verzendkosten.
Meldt u zich voor 1 maart 2018 aan als nieuwe donateur, dan krijgt u 'Uit de Kunst' van ons cadeau!

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring