Nieuwe fietsroute langs de inlagen van Noord-Beveland

Met de fietsroute, die gaat van Wissenkerke via Colijnsplaat naar Kats en terug, wijzen we fietsers op deze bijzondere natuurgebiedjes, hun ontstaan en de natuurwaarden die ze hebben.
De brochure ‘Fietsroute inlagen Noord-Beveland’ is hier gratis te downloaden.

De fietsroute, van 15 km of 30 km, start bij het informatiepunt aan de Keihoogte te Wissenkerke. Hier kunt u gelijk even naar de vogelkijkhut in de Inlaag Keihoogte gaan kijken. De route komt verder langs alle inlagen, de groene rand van Noord-Beveland.

Inlagen - ooit ontstaan door de aanleg van ‘reservedijken’ als men een dijkdoorbraak vreesde - zijn in de loop der tijd, maar zéker ook door goed natuurbeheer, schitterende biotopen geworden. Er groeit en bloeit, en fourageert en zwemt en broedt van alles.
Al fietsend beleef je dit unieke Zeeuwse landschap en door de brochure krijgen al die dijken betekenis; er wordt uitgelegd wat er onderweg allemaal te zien is.
Wij wensen u veel fietsplezier!

Het eerste exemplaar van deze folder werd officieel overhandigd aan Carla Schönknecht tijdens de opening van de Oosterscheldeweek.

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring