Nieuw welkom in de Waterwinbossen

Bij de ingang van de Waterwinbossen word je sinds kort welkom geheten. Er staan nieuwe borden met de spelregels in het bos.
De Waterwinbossen zijn zeer geliefd bij wandelaars, hardlopers, fietsers en ruiters. Maar ook voor veel beschermde dieren en planten is het een belangrijk thuis. Denk aan reeën, spechten, vlinders, vleermuizen, krekels en paddenstoelen.

Paden
Samen investeren we met Evides Waterbedrijf in de kwaliteit en robuustheid van de natuur in de Waterwinbossen. Zo zijn er op verschillende plekken paaltjes en slagbomen geplaatst om wildparkeren in het waterwingebied te voorkomen en gaat een aantal veelal smalle paden verdwijnen. Daarmee vergroten en versterken we het rustgebied.
Maar er komt ook een nieuw stuk wandelpad, langs het Klingspoor in de Clingse bossen. Wandelaars hoeven daar dan niet langer op het fietspad te lopen.

Kaart en bebording
Met een kaart, nieuwe bebording en beplanting en zo nodig een hek maken we bezoekers de veranderingen duidelijk: waar je mag wandelen, fietsen en paardrijden, waar honden mogen komen, en waar je fijn kunt spelen en sporten. Dit om op andere plekken de natuur wat meer rust en ruimte te geven en recreatie mogelijk te houden. Fietsen mag alleen nog op de doorgaande fietspaden en gemarkeerde mountainbikesroutes.
De coronacrisis heeft ook maar weer eens laten zien hoe belangrijk natuur in je omgeving is. Wist je dat in sommige waterwingebieden in Nederland helemaal geen bezoekers welkom zijn?

Droogte
In de Waterwinbossen geldt natuurlijk ook een verbod op open vuur. Zeker met de huidige droogte is het oppassen voor brand in het bos. Daarbij gaat niet alleen natuur verloren maar het bluswater verstoort ook een veilige waterwinning. Gooi daarom ook geen sigarettenpeuk zomaar weg.

Activiteit organiseren
Wil je een activiteit in de Waterwinbossen organiseren of een tocht die er doorheen gaat? Neem dan contact met ons op, want voor georganiseerde activiteiten is vooraf schriftelijke toestemming nodig.

Natuurgids
We zoeken trouwens nog gidsen om groepsexcursies te leiden. Weet je iets over natuur of ecologie en vind je het leuk om een groep iets te vertellen? Neem dan contact op met gidsencoördinator Suzanne de Baere. We ondersteunen aanstaande gidsen met een korte cursus, waarin je onder andere met de terreinbeheerder het gebied goed verkent.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring