Nederlanders blijven betrokken bij natuur en landschap dichtbij huis

Nederlanders blijven betrokken bij natuur en landschap dichtbij huis

15 dec 2014- Bijna 309.000 gezinnen steunden de provinciale Landschappen in 2014 als donateur of als vrijwilliger van de natuur dichtbij huis. Dat werd gisteren bekendgemaakt in de Vroege Vogels Parade. De achterban van de twaalf provinciale Landschappen is vrijwel gelijk gebleven aan voorgaande jaren. Dit toont de enorme betrokkenheid van Nederlanders bij natuur en landschap in de eigen streek aan. De provinciale Landschappen hebben er bij elkaar voor gezorgd dat 110.000 hectaren natuur goed werden beheerd en toegankelijk bleven voor recreatief gebruik.

Ook in Zeeland zijn er nog steeds ruim 10.500 donateurs die Het Zeeuwse Landschap een warm hart toedragen. Daarbij maken 123 gidsen en andere vrijwilligers het mogelijk om een groot aantal excursies aan te bieden, vogels te inventariseren en vele andere activiteiten in het kader van natuurbeheer te organiseren.

 

Groene vrijwilligers in het zonnetje

Om de betrokkenheid van mensen bij natuur en landschap verder te vergroten, roept LandschappenNL 2015 uit tot het ‘Jaar van de Groene Vrijwilliger’. LandschappenNL is de ondersteunende organisatie voor de aangesloten partners: de provinciale Landschappen en de provinciale organisaties Landschapsbeheer. Groene vrijwilligers en actieve burgers spelen een sleutelrol bij de instandhouding van een gezonde natuur en een mooi landschap. Vrijwilligerswerk is hiervoor onmisbaar maar komt tegelijkertijd als gevolg van bezuinigingen steeds meer onder druk te staan. LandschappenNL zet daarom graag de betrokkenheid van burgers bij beheer van natuur en landschap in de schijnwerpers.

LandschappenNL
Op landelijk niveau werken de koepelorganisaties De12Landschappen en Landschapsbeheer Nederland onder de nieuwe naam LandschappenNL nauw samen. De provinciale landschappen en provinciale landschapsbeheer organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ruim 75.000 vrijwilligers, 110.000 hectare beschermde natuur, ruim 800 monumenten en hebben een achterban van bijna 309.000 donateurs.

Meer informatie: www.landschappen.nl  

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring