Natuurentrees op Noord-Beveland

Woensdag 12 april werden de nieuwe Oosterschelde entreepunten geopend door gedeputeerde Carla Schönknecht en wethouder Piet de Putter van gemeente Noord-Beveland. Op tien plekken langs de Oosterschelde staan nu informatiepunten, zogenaamde natuurentrees.

De natuurentrees geven informatie het water, het land, de historie en de planten en dieren die er leven, en bieden bezoekers zo handvatten voor beleving van de omgeving. Ze zijn tot stand gekomen in een nauwe samenwerking tussen de provincie, de gemeente Noord-Beveland, Nationaal Park Oosterschelde, stichting Het Zeeuwse Landschap en lokale ondernemers.

Rondom de Oosterschelde
Op Schouwen-Duiveland zijn al natuurentrees langs de Oosterschelde. Ook gemeente Kapelle zet in het voorjaar een natuurentree neer bij Wemeldinge. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog meer informatiepunten bij komen. Die zouden in de gemeenten Reimerswaal en Tholen moeten komen zodat langs de hele Oosterschelde dezelfde, herkenbare natuurentrees zijn.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring