Modderdag in Saeftinghe en bij de Eendenkooi

ModderDag is een jaarlijks terugkerend initiatief dat in Nepal is ontstaan om kinderen op een positieve manier in contact te brengen met de natuur. ModderDag vond daarop navolging in andere landen en sinds 2013 wordt deze dag ook in Nederland georganiseerd onder de vlag van IVN, in samenwerking met alle organisaties die daaraan mee willen werken.
Omdat buitenspelen in de natuur bijdraagt aan een positieve houding tegenover natuur en milieu organiseert het Zeeuwse Landschap een educatief programma in Het Verdronken Land van Saeftinghe en bij de Eendenkooi St. Philipsland.

Kinderexcursie Nationale Modderdag Saeftinghe, 30 juni 12:30-15:00 uur
Waar kun je modder beter ervaren dan in dit uitgestrekte gebied? Diepe getijdengeulen met modder vormen bij uitstek een uitdagende natuurlijke locatie om op ontdekking te gaan. Spelenderwijs en d.m.v. opdrachtjes leren en beleven de kinderen dat modder niet alleen leuk is om in te spelen maar ook hoe belangrijk het is voor onze natuur. En natuurlijk; vies worden mag!
Hoewel het in Saeftinghe eigenlijk het hele jaar door modderdag is, bieden we in het kader van de landelijke ModderDag een extra uitgebreid activiteitenprogramma aan.
Twee natuurgidsen zullen de kinderen (leeftijd 8 t/m 12 jaar) meenemen op ontdekkingstocht en spelenderwijs uitleg geven over de belangrijke functie van modder voor de natuur. En natuurlijk ook hoe leuk het is om vies te kunnen worden in diezelfde modder!
De tocht is uitsluitend bedoeld voor kinderen. Alle deelnemers krijgen achteraf een leuke herinnering mee.
Tip: Vergeet vooral niet om oude kleren aan te trekken en goed passende laarzen of oude (hoge) schoenen. Neem ook schone kleding mee voor na de tocht.
Kosten: € 7,50 per kind.
Aanmelden: Vooraf reserveren is verplicht. Dat kan via het aanmeldingsformulier. Vol = vol. Mocht er geen plaats meer zijn, dan bent u natuurlijk altijd van harte welkom om op een andere dag kinderen kennis te laten maken met de modder!
Startpunt: Bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4, 4568 PW Nieuw-Namen. Tel. 0114-633110. E-mail: bcsaeftinghe@hetzeeuwselandschap.nl
Op 29 juni is er in Saeftinghe een speciaal programma voor scholen. Kijk hier voor nadere informatie.

Modderen Mag, 30 juni 13:30-15:30 uur
Bij de Eendenkooi kunnen kinderen (leeftijd 8 t/m 12 jaar) meedoen aan het leuke en leerzame excursieprogramma 'Modderen Mag'. Onder leiding van de kooiker maakt de groep via de Eendenkooi en het aangrenzende buitendijkse gebied de ‘slikken en schorren van Rumoirt’ een avontuurlijke tocht.
De excursie duurt 2 uur. In een korte presentatie wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld over wat in en op de modder leeft. Ondertussen is het laagtij en gaan we op ontdekkingstocht…, op zoek naar de bio-engineers van het schor, en leggen we uit hoe de natuur werkt. Kinderen mogen pierewaaien, spelen en leren. Kortom, een prachtig avontuur, want… ‘Modderen Mag’!
Tip: Draag oude kleding, passende laarzen en neem een extra kledingsetje mee.
Kosten € 5,00 per deelnemer, maximaal 25 deelnemers.
Aanmelden: Vooraf reserveren is verplicht. Dat kan via a.de.ruijter@hetzeeuwselandschap.nl of tel. 06 51569787. Vol = vol.
Startpunt: Eendenkooi, Noordweg 51, 4675RN Anna Jacobapolder.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring