In memoriam Adrie van Strien

foto Nanda van den Berg

Deze week overleed Adrie van Strien. Zijn hele leven heeft hij op zijn boerderij Veldzicht gewoond en gewerkt; de prachtige monumentale boerderij die hij in 2015 aan Het Zeeuwse Landschap schonk.
We zullen hem niet vergeten.

Adrie en Het Zeeuwse Landschap kwamen in 2015 met elkaar in contact. Hij was de tiende generatie van Strien op Hofstede Veldzicht en wilde graag dat zijn boerderij, een prachtig stuk cultureel erfgoed, behouden zou blijven.
Die zorg heeft hij aan Het Zeeuwse Landschap toevertrouwd. Maar wel onder de voorwaarde dat hij er zou mogen blijven wonen én dat er al snel een start gemaakt zou worden met de restauratie. Tussen 2017 en 2019 zijn de grote schuur en twee bijgebouwen gerestaureerd. Iets waar Adrie zichtbaar van genoot én ook af en toe duidelijk aangaf hoe alles moest. Velen hebben in deze periode kunnen genieten van de talloze verhalen die Adrie vertelde over zijn leven op zijn boerderij. Tot op het laatst heeft hij de regie in eigen hand gehouden.
We zullen nu een plan maken om een nieuwe bestemming voor de boerderij te vinden. De nieuwe bestemming moet ervoor zorgen dat Hofstede Veldzicht duurzaam in stand gehouden kan worden.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring