Kudde wisenten uitgebreid

Vandaag arriveerden er 7 nieuwe wisenten in Slikken van de Heen, vanuit de Maashorst. Twee koeien en hun kalveren, twee jaarlingen en een vierjarige stier. Ze werden goed ontvangen door de drie wisenten die er al liepen! Over enkele weken komt er nog een stier bij, en dan is de kudde compleet! Het Zeeuwse Landschap is heel blij met deze kudde, die bestaat uit koeien met hun kalveren, jonge stieren en straks nog een volwassen stier. Tezamen vormt dit een natuurlijke, sociale kudde. De stieren zijn niet verwant aan elkaar noch aan de rest van de kudde, wat belangrijk is om inteelt te voorkomen.

De wisenten worden ingezet in natuurgebied de Slikken van de Heen om twee redenen: als ‘grote grazer’ helpen ze, samen met konikpaarden en rode geuzen (runderen) om het gebied op natuurlijke wijze open en gevarieerd te houden. Daarnaast wil Het Zeeuwse Landschap ruimte bieden voor deze zeldzame dieren, om zo een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de soort. Hier lees je meer over de wisenten in de Slikken van de Heen

--> Het gebied waar de wisenten nu staan is afgesloten voor publiek, zodat de dieren rustig aan hun nieuwe leefgebied kunnen wennen. Je hebt wel kans om ze te zien vanaf de Blokkendam. Respecteer de dieren, gun ze hun rust!

 

 

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring