Kies het mooiste gebouw

Het gebouw van Kustlaboratorium in Waterdunen maakt kans verkozen te worden tot mooiste gebouw van Zeeland.
Het is één van de 15 bouwprojecten die onlangs zijn gerealiseerd en door de PZC zijn genomineerd. Behalve het oordeel van een vakjury is er ook een publieksprijs.

U mag dus kiezen!
U kunt tot donderdag 15 juni (12:00 uur) op de website van de PZC aangeven welk gebouw volgens u de titel 'mooiste gebouw van Zeeland' verdient.

Het Kustlab-gebouw, ontworpen door een Zeeuwse architect, is op de plaats gekomen van een vervallen veldschuur. Om de identiteit van de historische hoeve geen geweld aan te doen is gekozen voor dezelfde plek en hetzelfde dakoppervlak. De hellende wanden zijn een referentie aan de kapschuur; verder is het uitzicht op de omgeving leidend geweest bij het ontwerp. Het Kustlabgebouw is geheel uitgevoerd in duurzame en ecologische materialen; de grote hoeveelheid zonnepanelen maken het meer dan energieneutraal.

We hopen op uw stem!

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring