Jonge zeearend geringd

Gisterenavond hebben we samen met Werkgroep Zeearend de zeearend op de Slikken van de Heen geringd . Met speciale klimapparatuur ging een van onze medewerkers de boom in om het nest te bezoeken. Er zat 1 jong in en deze werd in een linnen zak naar beneden gehaald. Door de vogel te meten en te wegen kwam we erachter dat het een vrouwtje is. De vogel weegt ruim 3,5 kg. Ze is voorzien van een wetenschappelijke ring van Vogeltrekstation Arnhem en een kleurring. Deze de kleurring kan in het veld worden afgelezen en daardoor weten we waar ze na het uitvliegen heen gaat en waar ze bijvoorbeeld zelf gaat broeden. Door kleurringonderzoek zijn we al heel veel te weten gekomen over de vader van dit vrouwtje.
Dit is het tweede jong wat in Zeeland geringd is, het eerdere jong (een mannetje) werd in 2018 op dezelfde plek geringd en heeft dezelfde vader. 

Ook is er onderzoek gedaan naar prooien op en rond het nest en onder andere de volgende prooidieren werden gevonden: karper, winde, grauwe gans, brandgans en meerkoet.
 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring