Hommage aan Vlaamse kunstschilder in Oranjezon

In de expositieruimte bij de ingang van Oranjezon is een tentoonstelling ingericht met replica's van het werk van de Vlaamse kunstschilder Jozef Posenaer (1876-1935). De samenstellers willen hiermee een hulde brengen aan zijn verblijf in de omgeving van Oranjezon ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.
De tentoonstelling is te zien tot medio augustus.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vlucht de familie Posenaer vanuit Antwerpen naar Domburg. Hier wordt Jozef aangetrokken door het kunstenaarsmilieu. Hij heeft er samen met andere kunstenaars mooie landschappen en strandgezichten geschilderd.
In 1917 is hij vertrokken uit Domburg, verbleef nog een jaar in Amsterdam tot het einde van WOI en keerde daarna terug naar België.
Zijn oeuvre bevat honderden werken. Verschillende musea bezitten werk van hem, o.a. het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Breda’s Museum en het Stedelijk Museum Mechelen.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring