Het Zeeuwse Landschap sponsort nieuwe SOVON vogelatlas

Kleine zilverreiger in nieuwe vogelatlas

Het Zeeuwse Landschap sponsort de weergave van de kleine zilverreiger in de nieuwe vogelatlas van Sovon.

De kleine zilverreiger -tegenwoordig een typisch Zeeuwse soort- is van origine een zuidelijke soort, die aan het einde van de 19e eeuw verdween door intensieve bejaging. De veren van deze witte vogel waren destijds erg gewild voor het versieren van dameshoeden. Als gevolg van klimaatopwarming is de zilverreiger weer helemaal terug in Zeeland.

Actuele gegevens zijn - ook voor Het Zeeuwse Landschap- onmisbaar voor bescherming en beheer van onze vogels. De komende jaren kammen honderden vogelaars daarom iedere vierkante kilometer van Nederland uit op winter- en broedvogels. De enorme schat aan gegevens die dat oplevert, vormen een belangrijk ijkpunt voor goed natuurbeheer en -beleid in de komende jaren. Sovon Vogelonderzoek Nederland is een non-profit organisatie die in Nederland het voorkomen en de ontwikkeling van Nederlandse vogels bijhoudt. Sovon kijkt daarbij naar de voor- of achteruitgang van vogels, en naar het hoe en waarom daarvan.

Wilt u ook de atlas steunen? Dat kan hier.

 

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring