Goessche Diep Fondsprijs voor Chiel Jacobusse

Chiel Jacobusse, ecoloog van Het Zeeuwse Landschap, ontvangt op 11 april de De Goessche Diep Fondsprijs. Dat is een prijs die door het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland  wordt toegekend "als blijk van waardering voor excellent werk of opvallend initiatief van een persoon of instelling op het gebied van cultuurbehoud of natuurbescherming in Zeeland".

Het Zeeuwse Landschap onderschrijft de toekenning van deze prijs van harte en weet hoe Chiel als geen ander zijn kennis van en liefde voor de Zeeuwse natuur weet uit te dragen, o.a. met zijn natuurrubriek in de PZC, zijn bijdrage aan de boekenserie Fauna Zeelandica en de lezingen en excursies die hij geeft. Chiel Jacobusse is behalve ecoloog ook een bevlogen natuurfotograaf en in het kader van de prijs is er van 8 april t/m 9 mei een expositie van zijn foto's te zien in de Zeeuwse Bibliotheek.

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring