Gezocht: gidsen voor de Waterwinbossen

foto Marcel Klootwijk

We zijn op zoek naar enthousiaste natuurgidsen die op vrijwillige basis groepsexcursies willen geven door de Waterwinbossen, bestaande uit de Clingse bossen, Sint Jansteen en de Wildelanden.

Als gids word je, in overleg, een aantal keer per jaar ingezet om groepen van maximaal 25 personen rond te leiden. Tijdens deze excursies leer je de bezoeker van alles over de natuur en vertel je over het werk van Het Zeeuwse Landschap, waar we voor staan en het belang van goed beheer.
In juni start het opleidingstraject van de nieuwe gidsen. Dit zal bestaan uit drie dagdelen, waar de terreinbeheerder je het gebied laat zien en kennen. Hierna neem je deel aan een korte, interactieve workshop. Verloopt dit alles goed, dan kan je al in september je eerste excursie verzorgen!

Beschik jij over enige natuurkennis, ben je niet bang om voor groepen te staan en kan je leuk vertellen? Neem dan contact op met gidsen-coördinator Suzanne de Baere via s.de.baere@hetzeeuwselandschap.nl

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring