Gewonde Zeearend afkomstig van de Slikken van de Heen

Vanochtend heeft onze BOA Rob Mulder een gewonde Zeearend gevonden op een akker bij De Heen in Noord-Brabant. De vogel is samen met boswachter Erik de Jonge van Het Brabants Landschap naar de vogelopvang in Zundert gebracht. Daar bleek het om een vrouwtje te gaan en aan de hand van de ringen is gebleken dat dit de vogel is die al enkele jaren op de Slikken van de Heen broedt. Hoe ze aan de verwondingen komt is nog onduidelijk, eerst moet ze aansterken om onderzocht te worden. Vanmorgen zijn er nog wel twee vogels in de buurt van het nest gezien, dus het kan zijn dat er een territoriumconflict is geweest waarbij de vogel gewond is geraakt.

In 2018 is de eerste jonge Zeearend geboren op de Slikken van de Heen, waarvan dit vrouwtje de moeder was. We houden de vogels in het gebied nu nauwlettend in de gaten om te kijken wat er met de vogels gebeurt. Het broedpaar heeft al vaker tegenslagen moeten doorstaan in het verleden. Zo is het nest eens uit een boom gewaaid en is het mannetje ook al eens in een vogelopvang terecht gekomen nadat hij was vergiftigd.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring