Educatieve natuurfilm over Tholen & Sint Philipsland

Eendenkooi. Foto Iman Fase

13 juli was het zover: de nieuwe natuurfilm over Tholen en Sint Philipsland van Ron Brouwer werd gepresenteerd bij de Eendenkooi van Het Zeeuwse Landschap in St. Philipsland. De film laat alle aspecten van de delta-natuur in de regio zien, van zandplaten en schorren, dijken en kreken, het bos tot de nieuwe natuurontwikkelingen op Tholen. Stichting Platform Leefbaar Platteland Tholen maakte de productie van de 30-minuten durende video mogelijk. Zij ondersteunt hiermee het natuureducatieprogramma van Het Zeeuwse Landschap.

Na de overhandiging en presentatie van de film, leidde kooiker Annet de Ruyter het gezelschap rond door het gebied van de Eendenkooi. Al sinds 2002 biedt het bezoekerscentrum van de Eendenkooi natuureducatie voor scholen in de regio. Nagenoeg alle bovenbouwleerlingen van basisscholen uit de omgeving zijn er op excursie geweest met de kooiker. In het bezoekerscentrum is van alles te zien en te beleven over de natuur rondom de Oosterschelde. Tijdens een tocht over de Rumoirtschorren ontdekken de kinderen zelf wat er allemaal leeft in deze zilte omgeving.

De nieuwe film over de delta-natuur is een mooie aanvulling op het educatieprogramma van het Zeeuwse Landschap.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring