De Ronde van Oranjezon

Op zaterdag 19 oktober organiseren we weer de Ronde van Oranjezon, een wandeltocht langs posten met allerlei leuke wetenswaardigheden over de natuur in dit rijk gevarieerde duingebied.

Bij de post ‘boswachter’ maak je kennis met de boswachter en zijn werkzaamheden. Aan het kanaal staat de post 'waterleven', hier kun je zelf met een schepnetje diertjes uit het water vissen. Bij de 'uilenpost' wordt onderzocht wat een uil zoal op het menu heeft staan. En uiteraard gaat één van de posten over paddenstoelen, want die kun je volop vinden in deze tijd van het jaar.
Bij iedere post krijg je een stempel op je stempelkaart, die aan het einde ingewisseld kan worden voor een aandenken!

Aanmelden verplicht!
De tocht is ca. 5 km. en vooral geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook leuk (en leerzaam) voor volwassenen.
Aanmelden kan tot en met donderdag 17 oktober. Stuur een mail naar excursies@hetzeeuwselandschap.nl en vermeld het aantal kinderen en/of volwassenen en of u donateur bent.

Parkeren kan op het parkeerterrein tegenover Uitspanning Oranjezon aan de Koningin Emmaweg, Vrouwenpolder. Hier geldt betaald parkeren.
Tip: op de parking staan toiletten, in Oranjezon zelf zijn die er niet.
Deelname aan de wandeling kost € 3,-p.p. Voor donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten gratis. Honden zijn niet toegestaan.

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring