Coronamaatregelen toegangsroute Oranjezon

Veel meer mensen zijn in coronatijd gaan wandelen. Op de toegangsroute naar de strandovergang en het natuurgebied Oranjezon in Vrouwenpolder leidt dit soms tot grote drukte. Voornamelijk op zondag bij mooi weer. Het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar is dan niet mogelijk.

Corona-coach en verkeersregelaar
De gemeente Veere zet daarom een corona-coach en een verkeersregelaar in om de drukte op de toegangsroute in goede banen te leiden. Zodat iedereen de belangrijkste corona-maatregel ‘1,5 meter afstand houden’ kan uitvoeren.
Op het toegangsplein Oranjezon zal ook een in- en een uitgangsroute worden aangegeven.

Belijning links/rechts lopen
De gemeente brengt ook nog belijning aan op het wegdek vanaf de parkeerplaats tot de ingang van de strandovergang en de ingang van het natuurgebied. Dit gebeurt om te voorkomen dat verkeersstromen elkaar kruisen. Het aanbrengen van belijning kan pas zodra het wegdek droog is.

Parkeerterrein vol
Als het parkeerterrein vol is, dan wordt dat aangegeven met een bord aan de ingang van de toegangsroute. Bezoekers kunnen op dat moment beter een andere plek kiezen om van de natuur te genieten.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring