Bezoekerscentra en Museum Terra Maris weer open, excursies deels hervat

foto Marcel Klootwijk

Sinds kort zijn de bezoekerscentra en Museum Terra Maris weer geopend. Uiteraard gelden daarbij de overheidsrichtlijnen en hebben we extra ‘spelregels’ om corona-besmettingen te voorkomen. Bij een bezoek aan het museum reserveer je ter plekke en krijg je een museumroute; in de landschapstuin is er voldoende ruimte voor iedereen. De expositieruimte bij Oranjezon is in de weekends toegankelijk, voor een beperkt aantal bezoekers tegelijk.
Bezoekerscentrum Saeftinghe heeft tot 1 juli nog gewijzigde openingstijden en daarna is iedereen er weer welkom op dinsdag t/m zondag. Kijk hier voor de richtlijnen en spelregels.
Ook kan er weer gebruik gemaakt worden van de Boshut in de Waterwinbossen, de fotohut; uiteraard na reservering.
Het informatiecentrum in de Eendenkooi (Sint Philipsland) is te klein om nu aan de veiligheidseisen te voldoen; dat blijft gesloten.

En, we kunnen nu ook weer excursies aanbieden, zij het dat we dat voorlopig alleen doen op aanvraag. Dat kan met een groep van maximaal 12 personen in Het Verdronken Land van Saeftinghe, Oranjezon, Neeltje Jans, Slikken van de Heen, Inlagen Noord-Bevelend, Hoeve van der Meulen, Het Zwin, de Zwinstreek, De Verdronken Zwarte Polder, de Waterwinbossen en Waterdunen. In Waterdunen is de maximale groepsgrootte 10 personen.
Ook voor de excursies gelden extra ‘spelregels’, zoals:
· Volg altijd de instructies van de gidsen op.
· De gids houdt zich het recht voor de route aan te passen en de duur van de tocht in te korten als de omstandigheden hierom vragen.
· Kom maximaal 15 minuten voor aanvang van de excursie op de aangegeven verzamelplek.
· Houd 1,5 meter afstand.
· Gebruik papieren zakdoekjes.
· Nies en/of hoest in je elleboog.
· Neem niet deel aan een excursie als je verkoudheids- of andere gezondheidsklachten hebt.
· De maximale leeftijd om aan de excursie te kunnen deelnemen bedraagt 65 jaar.
Kijk hier voor de specifiek voor Saeftinghe geldende voorschriften.

We weten dat er veel belangstelling is voor deze excursies en onze gidsen willen maar al te graag weer aan de slag. We zullen dan ook onze uiterste best doen om aan zoveel mogelijk aanvragen te voldoen.
Verdere informatie en het formulier waarmee je een excursie kunt aanvragen vind je hier.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring