Zomeravondwandeling in de Verdronken Zwarte Polder

Ruim honderd jaar geleden nam de natuur hier de regie; een dijkdoorbraak maakte van deze voormalige polder een afwisselend natuurgebied. Dit was het begin van De Verdronken Zwarte Polder zoals we die nu kennen: een zandig schor, door een hoog duin begrensd van de Westerschelde. Landinwaarts zijn de duinen begroeid met struweel.

Tijdens deze 2,5 durende wandelexcursie neemt een ervaren gids je mee langs het strand, duin, schor en struweel. Laat je verrassen door de vele plant- en vogelsoorten die hier te bewonderen zijn en door de inspirerende verhalen van onze gids, die dit gebied kent als geen ander.

Tip: het dragen van fijn zittende wandelschoenen is aan te raden.

Let op: honden zijn niet toegestaan tijdens de excursie.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Startpunt
Het parkeerterrein tegenover Fritura 't Gemaal aan de Zeedijk te Nieuwvliet-Bad.

Kosten
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Deze bijdrage moet contant en gepast betaald worden bij de gids ter plekke.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.

 

 

Foto Karien van Veggel

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring