Over de excursie

Een ervaren gids neemt je mee door de duinen, over het strand en door een stukje schorlandschap. Ontdek de zilte Zeeuwse Natuur van Het Zwin!

De gids vertelt je in 2,5 uur alles over dit bijzondere gebied en neemt je mee op reis door het verleden, toen vanaf hier de belangrijke zeearm landinwaarts slingerde. De planten die hier groeien zijn dan ook echte bikkels, die niet bang zijn van een koude zoutwaterdouche. Talloze kustvogels scharrelen hier hun kostje bijeen. 

Het is aan te raden om laarzen te dragen of in de zomer gymschoenen die nat/vies mogen worden. En neem je verrekijker mee om naar de kustvogels te kijken! 

  

Groep mensen loopt over het strand van Het Zwin

Tarieven & tijden

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast aan de gids betalen. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.  

Starttijd
De excursie start om 10.00.
 

50 miljoen jaar oude haaientanden, fossiele schelpen en een grote variatie in landschap, planten en dieren. Het Zwin is mijn favoriete gebied!
Hanneke
Gids

Aanmelden Zilte Zeeuwse natuur

Datum en aantal personen
Je gegevens
Titel

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.