Waterdunen Vogelroute = geannuleerd

Waterdunen is een uniek natuur- en recreatiegebied van 350 hectare aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Hier heeft het getij de hoofdrol. In de vogelroute-excursie staan vogels centraal. Je wandelt samen met een gids over de paden en de bruggen en bekijkt de vogels die hier rusten, eten en broeden.

Waterdunen is een geliefd tussenstation voor trekvogels. Ze vinden in dit gebied voedsel en rust voordat ze hun verdere reis kunnen maken. Ook zijn er vele vogels die hier neerstrijken op de speciaal voor hen aangelegde broedeilanden. De grote stern, dwergstern, kokmeeuw en visdief broeden hier hun eieren uit en brengen hun jongen met veel gekrijs groot.

Trek stevige schoenen aan, want de excursie van 3,5 uur neemt u mee over een route van bijna 6 kilometer.

Onderweg vertelt de gids over het samenwerkingsverband dat dit bijzonder natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt. In Waterdunen werken namelijk vijf partijen samen: de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis, Waterschap Scheldestromen, Molecaten en Het Zeeuwse Landschap. Natuurlijk kom je ook alles te weten over de kustversterkingswerken, de plannen voor het recreatiegebied en de reeds aanwezige en toekomstige natuurwaarden.

Let op: honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Startpunt
De tocht start vanaf de parkeerplaats Walendijk. Het is hier vanaf 11.00 uur betaald parkeren.

Kosten
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Deze bijdrage moet contant en gepast betaald worden bij de gids ter plekke.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring