14
september

Het zilte Zwin

•  Begint om 10:00

Tijdens deze wandelexcursie maakt u kennis met Het Zwin, een slufter. Iedere vloed weer, komt hier het zeewater binnen en baant zich via de zandige strandvlakten een weg naar de schorren. Een dynamisch gebied dus!
Vanaf nazomer 2016 is er hard gewerkt aan de opknapbeurt van Het Zwin, zowel aan Nederlandse als aan Belgische zijde. Door de werkzaamheden kan er nu nog meer zout water het gebied binnen stromen. Tijdens de rondleiding wordt hierover verteld, evenals over de geschiedenis van het gebied en de planten en dieren die er voorkomen.
Wie de ontwikkelingen wil volgen kijkt op www.zwininverandering.eu.

Kledingadvies: trek laarzen aan of (in de zomer) gymschoenen die nat/vies mogen worden.

Aanmelden is niet nodig.

Startpunt
De wandeling start bij het infopunt ZAND, gelegen aan de ingang van de parking op de G. van Hoekestraat 2, 4525 NH Retranchement. Dat is aan de rand van Cadzand-Bad. Neem op de Kanaalweg de afslag richting strandpaviljoen De Zeemeeuw.

Kosten
Volwassenen: € 3,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 1,50 p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis!

Honden zijn niet toegestaan.

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

Deel deze activiteit

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson