Vroege Vogelexcursie Waterdunen in de Nationale Vogelweek

Vroege Vogels opgelet! Ontdek het prachtige natuurgebied Waterdunen bij het krieken van de dag en ervaar hoe de natuur om je heen ontwaakt. Vogels staan centraal in deze unieke ochtendexcursie. Je wandelt samen met een gids en vogelkenner over de paden en de bruggen en bekijkt de vogels die hier rusten, eten en broeden.

Waterdunen is een geliefd tussenstation voor trekvogels. Ze vinden in dit gebied voedsel en rust voordat ze hun verdere reis kunnen maken. Ook zijn er vele vogels die in Waterdunen neerstrijken op de speciaal voor hen aangelegde broedeilanden. De grote stern, dwergstern, kokmeeuw en visdief broeden hier hun eieren uit en brengen hun jongen met veel gekrijs groot.

Let op: honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Startpunt
Hof Waterdunen. Navigeer naar Hogedijk 1 in Breskens. Vanaf daar rijd je circa 300 meter door over een onverharde dijkweg. Aan de linkerkant naast de dijk, op lager terrein, zie je Hof Waterdunen liggen. Je kunt gratis parkeren op het erf van de boerderij. Loop dan door tot achter de grote schuur, bij het ontvangstgebouw (gebouw met de glazen gevel).

Kosten
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring