Schoonmaakactie Neeltje Jans

Samen met Natuurmonumenten houden we een schoonmaakactie op Neeltje Jans. Dit voormalige werkeiland is vandaag de dag een gevarieerd duinlandschap.
Tijdens de actie gaan we aan de slag om zwerfafval en plastics afkomstig van de industrie en scheepvaart op te ruimen dat in de natuur is beland. Afval vormt in toenemende mate een belasting voor de natuur op Neeltje Jans. Met name visgaren en vistuig vormen een bedreiging voor meeuwen en kustvogels, omdat ze er verstrikt in kunnen raken. Ook zien we regelmatig plastic in de magen van vogels terug, waardoor de spijsvertering slechter gaat werken met de dood tot gevolg.
Daarom steken we de handen uit de mouwen in een van de mooiste duingebieden van Nederland!

  • Zorg dat je warm gekleed bent. Regen en wind kunnen je lichaam snel laten afkoelen, kleed je het liefst in laagjes;
  • Neem regenkleding mee;
  • Trek waterdichte (hoge) wandelschoenen of laarzen aan;
  • Neem voldoende water mee;
  • Voor knijpers en andere middelen om op te ruimen wordt gezorgd;
  • Kijk ook eens om je heen. Je bent te gast middenin de monding van de Oosterschelde met de Noordzee. Allerlei vogels vinden hier hun rust.

Aanmelden
Reserveren is verplicht en kan via de site van Natuurmonumenten.

Startpunt
De schoonmaakactie start vanaf de parking Strand Neeltje Jans aan de Noordzeezijde van het eiland. Deze is te vinden door rijdend op de N57 (Stormvloedkering) de afslag Deltapark Neeltje Jans te volgen. Na de afslag volgt u de borden 'Noordzee strand'. Na 100 meter ziet u een grote (deels verharde) parking liggen. Rijd deze door tot de windturbines in de richting van strandtent Atlantis.

Kosten
Deelname is gratis.

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring