Over de excursie

Deskundige gidsen nemen je mee in het niet vrij toegankelijke deel van het natuurreservaat. Je maakt kennis met de rijke natuur en geschiedenis van het grootste brakwaterschor van Europa: Het Verdronken land van Saeftinghe.

Deze 5 tot 6 uur durende wandelexcursie naar de boorden van de Westerschelde is een fysiek pittige, maar unieke ervaring. Op de turfbanken zijn onder meer sporen te vinden van vervening, van boomgroei en van boormossels. Met enig geluk zijn er zeehonden te spotten.  

Voor deze tocht moet je minimaal 16 jaar zijn en beschikken over een goede wandelconditie. Neem eten en drinken mee voor onderweg.  Draag laarzen of goed aan te snoeren schoenen. Neem schone kleding mee voor na de excursie. Je kleding kan vies worden. 

Wij vragen je om van tevoren de  aanwijzingen, regels en voorwaarden  te lezen en na te leven. 

Mensen kijken door verrekijker

Tarieven & tijden

Volwassenen €15,00 p.p., 

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen.  

De excursie start om 09.00

Meld je aan

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.