25
mei

Saeftinghe Culinair

•  Begint om 13:30
•  Eindigt om 19:00

Ook dit jaar staat ‘Saeftinghe Culinair’, één van onze toppers, weer op het programma. De combinatie van een wandeling en aansluitende kookworkshop staat garant voor een afwisselende en onvergetelijke natuurbeleving, waarbij men alles te weten komt over de eetbare planten die in Saeftinghe voorkomen. Om 13.30 uur wordt er gestart met een, door een natuurgids begeleide, wandeling door het imposante natuurgebied. Hierbij krijgt men informatie over de (eetbare) planten die hier voorkomen en deze mogen op deze dag ook in beperkte mate geplukt worden. Nadien wordt de ‘oogst’ door de deelnemers zelf bereid.

  • Gezien de aard van het terrein en de zwaarte van de tocht worden geen kinderen jonger dan 12 jaar, mensen die niet al te gezond of slecht ter been zijn, hartpatiënten of zwangere vrouwen toegelaten.
  • Kledingadvies: goedpassende laarzen of oude schoenen en droge kleding voor na de tocht, evt. een wandelstok.
  • Deelnemers zijn verplicht kennis te nemen van aanwijzingen, regels en voorwaarden en deze als zodanig na te leven.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 12 mei, via de mail: bcsaeftinghe@hetzeeuwselandschap.nl. Inschrijvingen zijn pas definitief zodra uw deelname door ons bevestigd en het verschuldigde bedrag aan ons overgemaakt is. Ondanks de grote belangstelling voor deze activiteit blijft Saeftinghe Culinair een exclusieve gebeurtenis die we, uit respect voor de geldende richtlijnen m.b.t. het plukken van zeegroenten in een natuurgebied, maar beperkt aanbieden. Daarom geldt m.b.t. de inschrijving: VOL=VOL!

Startpunt
Bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4, 4568 PW Nieuw-Namen.

Kosten
De kosten voor deze unieke ervaring bedragen € 35,00 p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap betalen op vertoon van hun donateurspas slechts € 30,00.
Hierbij is alles inbegrepen; begeleide wandeling door het Verdronken Land van Saeftinghe, streekaperitief, vlees, vis, brood en dranken.

Honden niet toegestaan.

Deze excursie is bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 7 personen mee doen aan een rondleiding door Saeftinghe of stelt u prijs op een privégids voor uw groep? Vraag dan een excursie op maat aan.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring