25
april

Ochtendgloren

•  Begint om 6:30

De natuur ontwaakt...
Planten ontluiken, dieren worden wakker, de zon komt op… een mooier begin van de dag dan met deze wandeling kun je niet hebben!
De Slikken van de Heen is een halfopen landschap, met open vlaktes, struwelen en bomen. De talloze voormalige getijdengeulen laten zien dat dit vroeger een getijdengebied was.

Tijdens deze 2,5 uur durende wandelexcursie neemt een ervaren gids je mee door dit prachtige gebied. Onderweg hoor je hoe het is ontstaan en welke plant- en diersoorten je hier kunt vinden. Naast koniks en rode geuzen zijn hier vanaf de lente van 2020 ook wisenten, die vind je nog nergens anders in Zeeland. Onze gids vertelt je wat deze dieren zo uniek maakt en wat zij bijdragen aan dit gebied. De kans op een ontmoeting met een wisent is heel groot!

Tip: het dragen van comfortabel zittende wandelschoenen is aan te raden

Let op: honden zijn in dit gebied niet toegestaan.
Aanmelden is niet nodig.

Startpunt
De tocht start bij het informatiebord van Het Zeeuwse Landschap, aan de Campweg.
Deze grenst aan de parallelweg van de N257. Rijdend op de N257 kom je bij een rotonde, daar kun je kiezen voor de richting Sint Philipsland of Steenbergen. Bij die rotonde volg je de parallelweg terug langs de N257. Bij de scherpe bocht in de weg begint de Campweg en is het startpunt.

Kosten
Volwassenen: € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap kunnen met max. 3 huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen.

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wil je met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

foto Jan Putters

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring