14
juni

Libellen-excursie in Oranjezon

•  Begint om 14:00

Ben je liefhebber van libellen of heb je er altijd al meer over willen weten? Schrijf je dan in voor de libellen-excursie in Oranjezon.
De wandeling begint langs het mooie deel van het oude kanaal. Vanaf de kant kunnen we vroege zomersoorten zien vliegen en eitjes af zien zetten. Vanwege de rijke plantengroei onder water is de soortenrijkdom hier groot. Denk hierbij aan juffers (lantaarnke, azuurjuffer) en aan de wat grote libellen (viervlek, keizerlibel, vroege glazenmaker en de knalrode vuurlibel).
Met een beetje geluk zie je enkele ‘uitsluipende’ larven waar de juffer of libel uit z’n huidje kruipt te midden van andere waterbeesten, zoals de zwarte spinnende waterkever en kwakende groene kikkers.

Tip: het dragen van comfortabel zittende wandelschoenen is aan te raden.

Let op: honden zijn in dit gebied niet toegestaan.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Startpunt
Het plein voor de kleine expositie bij de entree van het gebied: Koningin Emmaweg 22, Vrouwenpolder. De entree bevindt zich aan het einde van een doodlopende weg die ligt aan de Koningin Emmaweg. Je kunt hier enkel lopend of met de fiets komen. Er is een fietsenstalling.
Parkeren kan aan het begin van die doodlopende weg, tegenover Uitspanning Oranjezon. Van daar is het ca. 7 minuten lopen.
Let op: dit is betaald parkeren.

Kosten
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Deze bijdrage moet worden voldaan via de automaat bij de entree; deze accepteert muntgeld en je kan er pinnen.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.

Aanmelden

Vermeld hier uw donateursnummer (te vinden op uw pasje) of, voor niet-donateurs, 'nvt'
foto Marcel Klootwijk

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring