Over de excursie

Het Zeeuwse Landschap nam in 2009 het beheer van het waterwingebied tussen Clinge en Heikant over van Evides. Het waterwinbedrijf Evides is nog steeds eigenaar; de waterwinningsfunctie bleef behouden en daarnaast zijn natuur- en recreatieve waarden ontwikkeld. De bossen van Clinge en St. Jansteen liggen niet op de zeeklei, maar op kalkarm dekzand. Dat levert - voor Zeeland - bijzondere begroeiing op! 

Tijdens de 2,5 uur durende fietsexcursie word je op de fiets meegenomen door de bossen van Clinge, Sint Jansteen en door de Wildelanden. Een tocht van ongeveer 15 kilometer laat je kennis maken met de rijke geschiedenis en prachtige natuur van Oost Zeeuws-Vlaanderen.

Halverwege de route nemen wij een korte pauze waarbij je iets kunt drinken. Het is niet mogelijk om in dit café te pinnen. Neem contant geld mee. Het café bevindt zich in Belgie. 

Fietsexcursie Waterwinbossen

Tarieven & tijden

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p.  Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar. 

Starttijd
De excursie start om 13:00 uur.

Aanmelden Op de fiets door de Waterwinbossen

Datum en aantal personen
Je gegevens
Titel

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.