Fietsen rond het nieuwe Waterdunen

Waterdunen is een gebied van zo'n 350 hectare dat nog volop in ontwikkeling is. Hier komen natuur, recreatie, kustversterking en aquacultuur samen. Door de unieke ligging, op de grens van land en zee, heb je hier een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed.

Tijdens deze 2,5 uur durende fietsexcursie vertelt de gids over het samenwerkingsverband dat dit bijzondere natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt. In Waterdunen werken namelijk vijf partijen samen: de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis, Waterschap Scheldestromen, Molecaten en Het Zeeuwse Landschap. Natuurlijk kom je ook alles te weten over de kustversterkingswerken, de getijdenduiker, de plannen voor het recreatiegebied en de reeds aanwezige èn toekomstige natuurwaarden. Onderweg maken we een korte wandeling naar een van de vogelkijkhutten, om van daaruit de vogels van dichtbij te kunnen bewonderen.

Let op: Deelnemers moeten zelf voor een fiets zorgen.
Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Startpunt
Hof Waterdunen. Navigeer naar Hogedijk 3 in Breskens.  Je kunt gratis parkeren op het erf van de boerderij. Loop dan door tot achter de grote schuur, bij het ontvangstgebouw (gebouw met de glazen gevel).

Indien uw navigatie Hogedijk 3 niet herkent, volg dan de volgende instructie: Navigeer naar Hogedijk 1. Vanaf daar rijd je circa 300 meter door over een onverharde dijkweg. Aan de linkerkant naast de dijk, op lager terrein, zie je Hof Waterdunen liggen.

Kosten
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring