20
september

Fietsen langs de Staats Spaanse Linies

•  Begint om 14:00

Door heel Zeeuws-Vlaanderen zijn de sporen van de Tachtigjarige Oorlog nog duidelijk zichtbaar. Samen met een gids maakt u een fietstocht van ca 20 km. De route voert langs de verschillende schansen die de Staatsen indertijd hebben aangelegd om de Spanjaarden tegen te houden. Op verschillende markante plekken, o.a. bij de Elderschans, de Olieschans en de Kruisdijkschans, stoppen we even en vertelt de gids van alles over de Staat Spaanse Linies en wat zich hier zoal moet hebben afgespeeld.
Heeft u geen fiets, geen probleem. Voor € 10,- huurt u een fiets bij ’t Rinkeltje, Sint Annastraat 23, 4524 JB Sluis (ca. 2 km. van het startpunt). Reserveren via 0117-462616.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier. 

Startpunt
De slagbomen bij de parkeerplaats van Toversluis, Nieuwstraat 83a, 4524 EG Sluis

Kosten
Deelname kost € 5,- p.p, graag met gepast geld betalen. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis.

De hond mag mee, mits aangelijnd (let wel: het is een tocht van ca 20 km).

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

Deel deze activiteit

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson