12
december

Exclusief voor donateurs: eikapsels zoeken

•  Begint om 13:00

Speciaal voor de donateurs van Het Zeeuwse Landschap organiseren we een exclusieve rondleiding, op een bijzondere locatie en/of verzorgd door één van onze medewerkers.

Met Erik Speksnijder, één van onze ecologen, gaan we op zoek naar eikapsels van roggen en (honds)haaien. Die spoelen hier aan, als het water wat ruiger wordt.
Deze eikapsels zijn voor een deel afkomstig van dieren die in de Zeeuwse wateren leven, zoals de stekelrog en de hondshaai. Maar ze kunnen ook afkomstig zijn van zeldzamere soorten die wat verderop in de Noordzee leven, zoals de gevlekte en de blonde rog.
De eikapsels die we tijdens de wandeling vinden, proberen we op naam te brengen. Als er deze middag geen eikapsels te vinden zijn, dan heeft Erik genoeg kennis in huis van de aanwezige planten en dieren om er een interessante excursie van te maken.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.
Er geldt een maximum aantal deelnemers, vol=vol.

Startpunt
De parkeerplaats bij Inlaag Oesterput, aan het einde (noordkant) van de Emelissedijk op Noord-Beveland.
Klik hier voor deze locatie op kaart.

Kosten
Deelname kost € 5,- p.p., inclusief drankje.

Honden zijn niet toegestaan.

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring