Een kijkje in het vogelring-station op Saeftinghe

In het Verdronken Land van Saeftinghe komen veel vogels voor. We willen graag onderzoeken welke soorten dit zijn en hoe ze het gebied gebruiken. Zo kan Het Zeeuwse Landschap het beheer optimaal afstemmen op de vogels. De kleine rietvogels zijn vaak onzichtbaar. Om toch meer over deze vogels te weten te komen is een ringonderzoek opgestart. De vogels worden door deskundige, speciaal hiervoor opgeleide ringers gevangen, voorzien van een ring en hun conditie wordt bepaald. Daarna worden de vogels weer vrij gelaten. Dit levert zeer waardevolle gegevens op.

Wilt u een keer een kijkje nemen in de keuken van de onderzoekers? Ga dan mee met een speciale excursie. U krijgt dan uitleg hoe het ringonderzoek in zijn werk gaat. Het ringonderzoek is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, want het welzijn van de vogels staat voorop. Daarom moet u zich vooraf aanmelden zodat we een eventuele annulering aan u door kunnen geven. Deelname is gratis.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 3 dagen van tevoren via het speciale aanmeldformulier voor Saeftinghe-excursies.

Startpunt
We verzamelen om 8:00 uur bij het bezoekerscentrum, Emmaweg 4, 4568 PW Nieuw-Namen, vanwaar we gezamenlijk naar het ringstation vertrekken.

  • Maximaal 12 deelnemers VOL=VOL
  • Kinderen zijn welkom in gezelschap van een volwassene
  • Afmelden in geval van slecht weer gebeurt voor 20:00 uur de avond ervoor
  • We lopen ca 15 min. over ruig terrein, goede schoenen zijn dus nodig
  • Tip: neem een fototoestel mee

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

foto Alex Wieland

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring