Bronstexcursie Oranjezon =VOL=

Deze excursie is reeds helemaal volgeboekt.
Aanmelden is niet meer mogelijk.

In de gevarieerde natuur van Oranjezon leven vele dieren en planten, zo ook het damhert. Voor deze dieren is de toptijd van de bronstperiode in oktober. Dit betekent dat de mannetjes de vrouwtjes imponeren met hun gewei en bronstroep, het burlen.

Je gaat met de beheerder van Oranjezon op zoek naar de damherten en hun indrukwekkende schouwspel. Een uitgelegen moment voor een prachtige ochtendwandeling, waarbij je van alles te weten gaat komen over Oranjezon en een goede kans maakt om de damherten van dichtbij te zien en te horen.

De excursie duurt ca 2 uur. De minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar.
Tip: Neem een verrekijker en/of een camera mee en trek stevige schoenen aan.

Let op: honden zijn in dit gebied niet toegestaan.

Aanmelden

Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Startpunt
We verzamelen om 7:45 uur bij de werkschuur, op het plein bij de entree van het gebied: Koningin Emmaweg 22, Vrouwenpolder. De excursie start om 8:00 uur.
De entree bevindt zich aan het einde van een doodlopende weg die ligt aan de Koningin Emmaweg. Je kunt hier enkel lopend of met de fiets komen. Er is een fietsenstalling.
Parkeren kan aan het begin van die doodlopende weg, tegenover Uitspanning Oranjezon. Van daar is het ca. 7 minuten lopen. Let op: dit is betaald parkeren.

Kosten

Volwassenen: € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p. Deze bijdrage moet worden voldaan via de automaat bij de entree.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap kunnen met max. 3 huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring