Boeren voor akkervogels

Akkervogels op boerenland staan onder druk. Denk aan de patrijs, die uit het landschap dreigt te verdwijnen.
In het landbouwgebied bij Burghsluis werkt een aantal enthousiaste akkerbouwers samen met Het Zeeuwse Landschap en Stichting Landschapsbeheer Zeeland, in het kader van het internationale project Partridge.
Er wordt hier geëxperimenteerd met allerlei maatregelen waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor akkervogels in moderne landbouw.

Benieuwd hoe dit eruit ziet en of het werkt?
Tijdens deze excursie onder leiding van een gids gaan we door het gebied om iedereen te laten zien hoe de natuur reageert op deze nieuwe manier van boeren.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Startpunt
Op de hoek van de Stolpweg en Karremansweg, tussen Burgh-Haamstede en Serooskerke (Schouwen). Er is ruimte om te parkeren. (https://goo.gl/maps/NSrRJaGY4z32)

Kosten
In het kader van het Europese project Partridge wordt deze rondleiding gratis aangeboden.

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring