6
augustus

Avondwandeling door Oranjezon

•  Begint om 19:00

Oranjezon biedt alles wat een natuurliefhebber zich kan wensen. Het is een dynamische en gevarieerd landschap met een grote rijkdom aan planten en dieren. Het is een van de weinige plekken langs de Nederlandse kust waar je in het landschap kunt zien hoe duinen op een natuurlijke wijze ontstaan en veranderen. In dit voormalig waterwingebied - het heeft Walcheren zo'n honderd jaar van schoon drinkwater voorzien - slingeren de paden zich met hoogteverschillen door de duinen, duingraslanden, struwelen, loof- en naaldbos. Dikke kans dat we onderweg damherten zien. En, wie weet ook reeën. In elk geval gaan we op zoek naar sporen.

Aanmelden is niet nodig.

Startpunt
Het plein voor de kleine expositie bij de entree van het gebied: Koningin Emmaweg 22, Vrouwenpolder.
De entree bevindt zich aan het einde van een doodlopende weg die ligt aan de Koningin Emmaweg, de weg van Vrouwenpolder naar Oostkapelle. Parkeren (betaald) kan aan het begin van die doodlopende weg, tegenover Uitspanning Oranjezon. Van daar is het ca. 7 minuten lopen.
Op het pleintje is een fietsenstalling.

Kosten
Volwassenen € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p.
Let op: deze bijdrage moet worden voldaan via de automaat bij de entree; deze accepteert alleen muntgeld.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis!

Honden zijn niet toegestaan.

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring