15
december

Afval ruimen voor een natuurlijker strand

•  Begint om 9:00
•  Eindigt om 12:00

Het strand van Oranjezon is niet alleen een leuk badstrand, maar biedt ook plaats voor veel vogels. Van meeuwenkolonies in de duinen tot groepjes strandbroeders. Voor deze vogels maar natuurlijk ook voor alle andere strandbezoekers willen we het strand graag netjes maken. Daarom gaan we samen het strand schoonmaken! We ruimen het menselijk afval op en laten het natuurlijk aanspoelsel liggen. Dit aanspoelsel zit vol leven en is nodig om het strand gezond te houden.

We zijn 3 uur aan het werk, van 9 tot 12 uur. Voor schoonmaakmaterialen wordt gezorgd, maar zorg zelf voor goede schoenen, eventueel wind- en regenkleding of zonbescherming, water en iets te eten.

Hou de dag van tevoren het weer en je mailbox goed in de gaten, het kan zijn dat bij extreem weer de opruimactie wordt uitgesteld.
Voor vragen kun je contact opnemen met Walcherenschoon@hetzeeuwselandschap.nl.
Deze schoonmaakactie wordt uitgevoerd binnen het project Groene Strand in samenwerking met Rotary Walcheren, Strand Exploitatie Veere, Stichting Doe mee verlos de zee, Terra Maris en Het Zeeuwse Landschap.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk: stuur ons een e-mail en vermeld daarin om welke schoonmaakdag het gaat en met hoeveel personen je wilt komen.

Startpunt
We starten bij Strandpaviljoen Zeecafé in Oostkapelle.
Vanaf de parkerplaats is dat ongeveer 20 minuten lopen. Neem duinovergang 'Duinweg' en ga rechtsaf bij de Piraat. Van daar is het nog 6 minuten lopen.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring