Zeefauna deel 1

Dit tweede deel van de Fauna Zeelandica is het eerste van tenminste vijf die zullen handelen over het leven in de Zeeuwse wateren.
Zeeland bestaat voor een groot deel uit water en het leven in zee vormt dan ook een belangrijk aspect van de Zeeuwse natuur. De Zeeuwse wateren herbergen een bijzondere rijkdom aan planten en dieren, voor een belangrijk deel dankzij de grote variatie in mileutypen in de verschillende bekkens.
De wereld onder water is voor de meeste mensen onbekend, maar gelukkig gaan steeds meer duikers gewapend met een camera 'op pad' en kunnen ook de 'achterblijvers' meegenieten van de rijke onderwaternatuur!
Dit boek biedt, na een algemene inleiding, hoofdstukken over resp. de typologie van de Deltawateren en de geschiedenis van het zee-onderzoek. Het grootste deel van het boek is gewijd aan de soortbeschrijvingen. Alle waargenomen soorten, inclusief dwaalgasten en exoten, zijn hierin opgenomen. Foto's, tekeningen en verspreidingskaartjes maken het geheel compleet.

Eindredactie: Rob Leewis, Petra Sloof-Spijker, Dominique Willemse en Chiel Jacobusse, m.m.v. Ron Ates en Marco Faasse.
Fotoredactie: Rob Leewis en Ron Offermans.

hardcover, full colour, 208 pagina's
ISBN 978 9080637047

Stichting Het Zeeuwse Landschap / Nationaal Park Oosterschelde, 2005

Deel deze content

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson