Week van het Landschap 16 t/m 31 oktober 2021

Mooi dichtbij!

Van 16 t/m 31 oktober vieren we in heel Nederland, voor jong en oud, de Week van het Landschap. Laat je verrassen en ontdek de natuur dichtbij huis!

Ook Het Zeeuwse Landschap laat graag zien hoe mooi en divers de natuur is.
Natuurlijk kun je zelf op pad in een van onze natuurgebieden, je bent van harte welkom! Volg bijvoorbeeld een van onze fiets- en wandelroutes, er is vast iets voor je bij!
Of ga eens met een gids mee op excursie. Je zult er van versteld staan wat je dan allemaal ziet en hoort. Met hun uitleg en verhalen maken zij van je bezoek een echte belevenis.

Foto-workshop Slikken van de Heen
Met de aanwijzingen van natuurgids en -fotograaf Frans Tijink ga je het bijzondere van de Slikken van de Heen in beeld brengen.

16 oktober 7:30 uur

Saeftinghe Hoogwater Experience
Ervaar Saeftinghe met opkomend water tijdens een ontspannen wandeling over het plankier- en ruige laarzenpad.

17 oktober 13:00 uur

Bezoek het nieuwe Waterdunen!
Je kunt mee fietsen rond het nieuwe Waterdunen op 19 oktober en er is een wandelexcursie op 26 oktober voor een kijkje in het nieuwe Waterdunen

19 oktober 10:00 uur
26 oktober 14:00 uur

Paddenstoelen spotten in Oranjezon
Ontdek samen met een enthousiaste en ervaren paddenstoelenexpert de vele unieke paddenstoelsoorten.

19 oktober 14:00 uur

Struinen door de Slikken van de Heen
Struin met de gids door dit voormalige getijdengebied en met een beetje geluk zie je wisenten of andere grote grazers in levende lijve...

Deze excursie wordt in de Week van het Landschap twee keer gehouden, op 19 oktober en op 26 oktober. Beide keren is de start om 14:00 uur.

Op zoek naar fossielen in Het Zwin
Ga mee terug in de tijd en vind je eigen fossielen!

23 oktober 10:00 uur

Ronde van Oranjezon

Op 23 oktober kunt u in dit prachtige natuurgebied een uitgezette wandeling volgen van 4,5 km. Onderweg geniet u van de natuur en komt u langs een aantal posten waar u meer te weten komt over het gebied. Zo zijn er posten over geweien, uilenballen en waterdiertjes.

Modderen en ploeteren in Het Verdronken Land van Saeftinghe
Een onvergetelijke belevenis! Wandelen over schorren, waden door getijdengeulen en ondertussen genieten van het landschap, de flora, fauna én, niet te vergeten, de verhalen van de gids.

23 oktober 10:00 uur

Bronstexcursie Oranjezon
De bronst is op z'n top! Ga mee met de boswachter en geniet van dit bijzondere schouwspel. Goede kans dat je de damherten van dichtbij te zien en te horen krijgt.

28 oktober 7:45 uur

Fietsexcursie door de Waterwinbossen
Maak kennis met de rijke geschiedenis en prachtige natuur van Oost Zeeuws-Vlaanderen.

28 oktober 13:00 uur

In de Waterwinbossen, bij Clinge en Sint Jansteen, kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en nog veel meer. Er ligt zo'n 23 kilometer aan paden.

Ontdek het zelf!

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring